En ny sång?

I en av psaltarpsalmerna utbrister David – och det är ett ganska fantastiskt utlåtande egentligen – ”Han lade i min mun en ny sång” (40:4). Orden kan förstås tolkas på flera sätt: Gud ändrade insidan på David så att det, bildligt talat, hördes en ny sång där. Eller så handlar det om en ny sång bokstavligen, något som inte alls är en långsökt tanke om man tänker på alla de texter i Psaltaren David producerat.

Denhär hösten fick jag en idé: Jag har kontaktat ett antal musiker och sångare och bett dem bidra med en ny sång till en ”Julkalendern 2021” på Facebook och Youtube. Min dröm är att vi varje dag presenterar en nyskriven sång och kanske något om tankarna kring den. Hur föddes den, vad hände i livet just då? Samtidigt ger vi dessa musiker en möjlighet att önska en välsignad advent på ett lite annorlunda sätt. Ännu har jag inte 24 sånger/författare men jag jobbar på det. Spännande, eller hur?

Pastor Camilla