Den goda delen

De senaste dagarna har jag tänkt en del på distraktioner. De finns av olika slag. Något oväntat händer, någon människa säger några ord som skapar en frustration eller du blir arg på dej själv för att du glömt nåt väsentligt. Det finns mycket som kan distrahera. Problemet är att distraktioner ibland sväller till dubbel eller trippel storlek och blir fullständigt oproportionerliga om man inte ser upp.

Om Maria står det att hon, i motsats till sin något stressade, kanske distraherade syster, valde den goda delen (Luk. 10:41-42). Den goda delen var lugnet vid Jesu fötter, fokuset på de ord som kom från Hans mun. Och den delen skulle inte tas ifrån henne. Den goda delen måste man lära sig att välja, den kommer sällan av sig själv. Man måste välja stillheten vid Jesu fötter och svänga bort ansiktet från det som stressar eller distraherar. Men när man väl funnit sin plats inför Honom sitter man vid källan. Och den flödar alltid över.

Pastor Camilla