Vad samlar du på?

Vissa människor samlar på frimärken, andra på LP-skivor från 1960-talet eller veteranbilar. Jag samlar på citat. För mig har ord tyngd och kan ge riktning för livet. Just nu är favoritcitatet ett av Eric Geiger: ”If you want to make everybody happy, don’t be a leader. Sell icecream”.

Jag gillar citatet för att det utmanar med en viktig fråga: Är jag inifrån- eller utifrånstyrd? Om jag är utifrånstyrd kommer jag att nervöst kolla reaktionerna runtomkring mig hela tiden. Gillar folk mig? Gillar de det jag står för? Tänk om nån är sur på mig? Är jag inifrånstyrd leds jag av min inre kompass.

”Alla som leds av Guds Ande är Guds barn”, skriver Paulus (Rom. 8:14). Observera att han inte säger: ”Alla Guds barn drivs av Guds Ande”. Det är fullt möjligt att vara ett Guds barn och ändå vara driven av fruktan, av egna ambitioner eller andras önskemål. Men kallelsen är högre än så: Som Guds barn är jag tänkt att vara inifrånstyrd, ledd av Guds Ande och Hans impulser. Det är en utmanande tanke, eller hur?

Pastor Camilla

Lämna ett svar